Մեքսիկական խոհանոցը լի է հետաքրքիր պատմություններով, և դրանցից ամենահամեղը՝ բառի ամենաբուն իմաստով, սկսվում է Կարնե Ասադայով։
«Կարնե Ասադա»-ն բառացի նշանակում է «խորոված միս»
«Կարնե Ասադա»-ն բառացի նշանակում է «խորոված միս», բայց այն շատ ավելին է, քան պարզապես ուտեստ։ Սա բարակ կտրտած տավարի միս է, որը նախօրոք մարինացվում է լայմի հյութով, սխտորով և համեմունքներով, հետո խորովվում է բաց կրակի վրա՝ ստանալով հյութալի, խրթին ու վառ համ։
Մեքսիկայում Կարնե Ասադան միայն կերակուր չէ — այն ընտանեկան հավաքույթ է, ընկերական երեկո, ժպիտների ու համերի հրաշալի համադրություն։