loading

Մեքսիկական խոհանոցը լի է հետաքրքիր պատմություններով, և դրանցից ամենահամեղը՝ բառի ամենաբուն իմաստով, սկսվում է Կարնե Ասադայով։

«Կարնե Ասադա»-ն բառացի նշանակում է «խորոված միս»

«Կարնե Ասադա»-ն բառացի նշանակում է «խորոված միս», բայց այն շատ ավելին է, քան պարզապես ուտեստ։ Սա բարակ կտրտած տավարի միս է, որը նախօրոք մարինացվում է լայմի հյութով, սխտորով և համեմունքներով, հետո խորովվում է բաց կրակի վրա՝ ստանալով հյութալի, խրթին ու վառ համ։

Մեքսիկայում Կարնե Ասադան միայն կերակուր չէ — այն ընտանեկան հավաքույթ է, ընկերական երեկո, ժպիտների ու համերի հրաշալի  համադրություն։

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *